Rădulescu, după ce șeful AEP a spus că tabletele au nevoie de mentenanță: Mai rămâne să spuneți că se deteriorează sexual/ Vasilescu: Faceți mișto de noi?

579

Comisia parlamentară care anchetează posibile fraude la alegerile europarlamentare l-a audiat, miercuri, pe președintele AEP, Florin Mituleţu-Buică. Pentru că Autoritatea Electorală Permanentă a validat rezultatul scrutinului din 26 mai, interesul comisiei parlamentare s-a îndreptat spre modul în care au funcționat tabletele care au monitorizat prezența la vot. 

Olguța Vasilescu, șefa Comisiei parlamentare, a insistat pe funcționarea defectuoasă a tabletelor, care ar fi putut influența rezultatul votului. În replică, Florin Mituleţu-Buică, i-a spus că tabletele care monitorizează prezența la vot au nevoie de mentenanță după alegerile din 26 mai. Olguța Vasilescu a fost surprinsă de răspunsul acestuia.

Olguta Vasilescu: Stați puțin, faceți mișto de noi, tabelele au nevoie de mentenanță după 24 de ore?

Cătălin Rădulescu: Am rămas perplex de ce ați spus. Mai rămâne sa spuneți ca se deteriorează sexual. Mai bine faceți propunerea sa organizeze SRI alegerile în România și SIE în strainatate.

„Vă rog să puneți la dispoziția comisiei toate înregistrările audio, video și listele de vot din străinătate. Vreau sa vad dacă o persoana a votat de două ori”, a mai spus Rădulescu.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a acuzat și ea sistemul electronic de monitorizare a votului

Carmen Dan a fost audiată ieri de Comisia Specială. În cadrul audierilor, aceasta a spus că de gestionarea acestor tablete ar trebui să se ocupe AEP și nu STS, un serviciu militarizat, așa cum se întâmplă în prezent.

„Aprecierea mea este că acest sistem (de monitorizare a prezenţei la vot – n.r.) nu ar trebui să fie în competenţa şi responsabilitatea exclusivă a unui serviciu special, dacă ne dorim un proces electoral transparent, atâta timp cât avem o autoritate electorală transparentă, cum este AEP, care ar putea să preia şi aceste prerogative. Eu cred că s-ar elimina, în acest fel, suspiciuni că în procesul electoral ar putea fi imixtiuni de un fel sau altul”, a declarat șefa MAI, la ieșirea de la audieri.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Rădulescu, după ce șeful AEP a spus că tabletele au nevoie de mentenanță: Mai rămâne să spuneți că se deteriorează sexual/ Vasilescu: Faceți mișto de noi? apare prima dată în Main News.

Source: New feed