Radu Mihaiu, după ce primarul Capitalei a anunțat că Primăria Sectorului 2 ar putea prelua Pasajul Doamna Ghica: A ars niște etape extrem de importante

28

Radu Mihaiu susține că Nicușor Dan s-a grăbit când a declarat că au ajuns la un acord de principiu pentru ca Primăria Sectorului 2 să finanțeze lucrările rămase de efectuat la Pasajul Doamna Ghica. Primarul de sector a precizat că, pentru a lua o decizie în acest sens, trebuie o analiză completă a documentației și a situației din teren.

E adevărat. M-am arătat interesat să ajut în rezolvarea unei probleme arzătoare din Sectorul 2 – pasajul Doamna Ghica. Având în vedere că Primăria Generală nu are fondurile necesare să finalizeze lucrările, mi s-a părut de bun-simț să încerc să găsesc o soluție de deblocare. Nu putem rămâne la nesfârșit cu un șantier deschis în mijlocul orașului, care a transformat viața locuitorilor din zonă într-un adevărat coșmar. Totuși, asta nu înseamnă că nu analizăm serios lucrurile înainte. Am fost uimit astăzi de declarațiile lui Nicușor, care au ars niște etape extrem de importante”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Șanse mari ca Pasajul Doamna Ghica să fie transferat către Primăria Sectorului 2 / Nicușor Dan: Primarul și-a arătat disponibilitatea

Preluarea unui șantier aflat în desfășurare ar reprezenta o premieră pentru administrația Capitalei, iar procesul ar trebui să fie legal și transparent, a afirmat primarul Sectorului 2.

Înainte să le cer locuitorilor din Sectorul 2 să ne angrenăm în acest proiect amplu și costisitor, trebuie, înainte și înainte de toate, să avem o analiză completă a documentației și a situației din teren. Autorizația de construire, proiectul tehnic cu toate modificările ulterioare, contractul de lucrări împreună cu graficul de execuție, procesul verbal de recepție – toate trebuie să fie clare și incontestabile înainte să ne asumăm această investiție. Nu vreau să acoperim vreo ilegalitate făcută sau lăsată moștenire de Firea”, a adăugat edilul.

Cu toate că ar fi trebuit finalizat, conform contractului, până pe 16 august 2020, șantierul Pasajului Doamna Ghica este aproape blocat iar șansele de dare în folosință până la finalul acestui an sunt pur teoretice.

Ca fapt divers, aș fi preferat ca declarațiile să vină după ce ajungeam împreună la o concluzie, dar nu mai contează. Important e acum să găsim o soluție și să încheiem cât mai rapid un șantier care stă blocat și creează multe neplăceri pentru locuitorii din Sectorul 2”, este concluzia lui Radu Mihaiu.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Cine se face vinovat de blocarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Radu Mihaiu, după ce primarul Capitalei a anunțat că Primăria Sectorului 2 ar putea prelua Pasajul Doamna Ghica: A ars niște etape extrem de importante apare prima dată în Main News.

Source: New feed