Purtătorul de cuvânt al Guvernului, trimis consul la Shanghai. Ce pregătire are Nelu Barbu

549

Purtătorul de cuvânt al Guvernului este noul consul al României la Shanghai, potrivit unei hotărâri de Guvern. Decizia a fost luata după demiterea cabinetului Dăncilă prin moțiune de cenzură. Înainte să devină purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu a lucrat ca jurnalist.

De la prezentator de meteo, la consul la Shanghai

Nelu Barbu (37 de ani) a făcut liceul la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte, după care a studiat Dreptul Penal la Universitatea Valahia Târgovişte.

Din 2002 până în 2005, Nelu Barbu a lucrat la Puls FM Târgoviște, după care a venit la Realitatea TV unde a fost Editor Voce.

Între 2005 și 2011 a fost editor de voce la Antena3, unde a fost și prezentator al rubricii meteo.

Barbu a plecat de la Antena 3 la B1Tv, unde a fost prezentator și moderator la mai multe formate, printre care “Fapt Divers”,”Ultimul Cuvânt”,”Special B1TV”.

În anul 2017 s-a retras din televiziune și a devenit consilier în ministerul Economiei. El a mai fost consilierul lui Alexandru Petrescu, ministrul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cabinetul Grindeanu.

Ulterior, Barbu a fost “expert în comunicare” la ANCOM și “specialist în relații publice” la Poșta Română.

În 2018, pentru doar o lună, Barbu a mai fost jurnalist la Gândul.info.

Din februarie 2018, până în prezentr, Nelu Barbu a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

sursa foto: Facebook

 

Articolul Purtătorul de cuvânt al Guvernului, trimis consul la Shanghai. Ce pregătire are Nelu Barbu apare prima dată în Main News.

Source: New feed