PSD vrea să introducă CSAT la numirea șefului „Doi și-un sfert”

30

Un grup format din 107 parlamentari PSD, printre care și Marcel Ciolacu, a inițiat un proiect de lege care prevede ca directorul Direcției Generale de Protecție Internă (cunoscut ca „Doi și-un sfert”) al Ministerului Afacerilor Interne să fie numit doar cu aviz Consiliului Suprem de Apărare a Țării. 

Totodată, proiectul prevede ca, în termen de 90 zile de la intrarea în vigoare a Legii, CSAT ar urma să emită un aviz și pentru actualul director. Funcția este deținută de Tiberiu – Silviu Dumitrache, ginerele fostului lider sindical Liviu Luca, condamnat la peste 10 ani de închisoare, de la care a primit cadou un conac cu piscină și heliport.

CSAT este condus de președintele țării (Klaus Iohannis) și are ca membri premierul (Nicolae Ciucă), ministrul apărării (Angel Tîlvăr), ministrul de interne (Lucian Bode), ministrul de externe (Bogdan Aurescu), ministrul justiției (Cătălin Predoiu), ministrul economiei (Florin Spătaru), ministrul finanțelor (Adrian Câciu), directorul SRI (Eduarg Hellvig), directorul SIE (Gabriel Vlase), șeful Statului Major al Apărării (Daniel Petrescu) și consilierul prezidențial pentru securitate națională (Ion Oprișor). Deciziile se iau prin consens.

Articolul PSD vrea să introducă CSAT la numirea șefului „Doi și-un sfert” apare prima dată în Main News.

Source: New feed