PSD va sesiza CCR după ce președintele Iohannis l-a desemnat tot pe Orban să formeze un Guvern

132

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi seară, că va sesiza Curtea Constituțională a României, după ce președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. 

„Mâine (vineri-n.r) o să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a declarat Marcel Ciolacu, la Mediafax.

În urma consultările de la Palatul Cotroceni la care au participat reprezentanții tuturor partidelor parlamentare, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că persoana desemnată să formeze o nouă echipa guvernamentală este premierul demis, Ludovic Orban.

Conform procedurii, Ludovic Orban are termen 10 zile să formeze un nou cabinet de miniștri și să meargă în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere. Liberalii au anunțat deja că actuala formulă guvernamentală nu se va schimba.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articolul PSD va sesiza CCR după ce președintele Iohannis l-a desemnat tot pe Orban să formeze un Guvern apare prima dată în Main News.

Source: New feed