PSD va da în judecată AEP pentru refuzul de a rambursa banii cheltuiți în campania pentru europarlamentare

483

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunțat că va da în judecată Autoritatea Electorală Permanentă care a refuzat să ramburseze suma de 3,38 milioane de lei cheltuită în campania electorală din luna mai. AEP motivează că pe documentele depuse este semnătura lui Mircea Drăghici, deși acesta își dăduse demisia din funcția de trezorier al PSD. 

Mihai Fifor a declarat, joi, la Pitești, unde se află în turneu împreună cu Viorica Dăncilă, că partidul va contesta decizia AEP:

„Luni vom depune acţiune în instanţă pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de la Autoritatea Electorală Permanentă. Dealtminteri, raportul de control al Autorităţii arată clar că s-au îndeplinit toate condiţiile pentru ca suma să fie rambursată PSD”.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze suma de 3,38 milioane de lei cheltuită de PSD în campania electorală pentru europarlamentare.

„Având în vedere că cererea de rambursare nu a fost depusă cu respectarea Legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, cu modificările ulterioare, a fost invalidată suma de 3 380 634,03 lei corespunzătoare documentelor justificative depuse pentru cheltuielile electorale efectuate”, se arată într-un raport privind verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale ale PSD din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul PSD va da în judecată AEP pentru refuzul de a rambursa banii cheltuiți în campania pentru europarlamentare apare prima dată în Main News.

Source: New feed