PSD: Scopul final al taxei de solidaritate – scăderea impozitului pe muncă. Îi acuză pe liberali de populism

44

Partidul Social Democrat (PSD) susține, într-un comunicat de presă remis vineri, 3 februarie, că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii, în special la angajaţii cu venituri mici sau medii și face apel la Partidul Național Liberal (PNL) să decidă ce vrea. Mai mult, social-democrații îi acuză pe liberali de populism. 

Amintim că, la finalul anului trecut, Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență privind introducerea unei suprataxe pe profitul companiilor care au cel puțin 75% din cifra de afaceri în sectoarele petrol, gaze şi cărbune, cunoscută drept taxa de solidaritate.

„Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ar trebui ca și companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susține creșterea veniturilor angajaților care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României. Acesta este principiul solidarității, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menține în România această forță de muncă productivă, atât de importantă pentru economia națională”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

Potrivit social-democraţilor, „PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de aceşti angajaţi care muncesc din greu”, care contribuie „substanţial” la creşterea economică, dar care au fost afectaţi puternic de creşterea preţurilor, în contextul inflaţionist global.

„Este o exagerare populistă să spui că o astfel de abordare ar sufoca mediul de afaceri și ar crește prețurile finale, din moment ce, în marea lor majoritate, companiile din România care își declară profiturile obținute în mod real, plătesc deja un impozit cel puțin echivalent cu 1% din veniturile lor, fără a avea prețuri mai mari ca celelalte”, se mai arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI: Scandal în coaliție, după ce OMV aproape a scăpat de plata suprataxei în energie. Rareș Bogdan îl cheamă la raport pe ministrul Câciu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PSD: Scopul final al taxei de solidaritate – scăderea impozitului pe muncă. Îi acuză pe liberali de populism apare prima dată în Main News.

Source: New feed