PSD s-a răzgândit în privința „pensiilor speciale” pentru parlamentari. Social-democrații vor eliminarea legii pe care tot ei au votat-o în 2015

17

După ce în anul 2015 a majoritatea strânsă în jurul PSD a votat legea prin care au fost introduse „pensiile speciale” pentru parlamentari, formațiunea politică s-a răzgândit acum în privința acestui subiect. Alfred Simonis a anunțat marți că PSD a hotărât depunerea unui proiect de lege pentru eliminarea „pensiilor speciale” ale senatorilor și deputaților. 

„Astăzi, Biroul Politic al PSD a hotărât în unanimitate iniţierea, depunerea unui proiect de lege prin care să eliminăm aceste pensii speciale, în primă fază pentru parlamentari, proiect care deja a fost depus sau urmează să fie depus în câteva minute la Camera Deputaţilor. (…) PNL şi USR PLUS au promis în mod repetat că vor elimina aceste pensii, nu şi-au respectat promisiunile şi nici nu am văzut vreo intenţie să o facă. Au minţit, cum au minţit şi în privinţa tăierilor pe care acum le fac şi în privinţa dublării alocaţiilor, în privinţa legii pensiilor. Au minţit pentru a pune mâna pe putere, să poată continua furturile, să-şi poată angaja pilele şi să desfiinţeze posturile celor competenţi”, a declarat Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, citat de Agerpres.

Potrivit legii, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de circa 4600 de lei, iar pentru un mandat va primi circa 1.500 de lei.

Marcel Ciolacu, printre inițiatori

Proiectul de lege care a modificat Statutul parlamentarului astfel încât deputații si senatorii să beneficieze de o indemnizație lunara pentru activitatea la îndeplinirea vârstei standard de pensionare a fost propus de 228 de deputați și senatori, printre care se număra și actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul PSD s-a răzgândit în privința „pensiilor speciale” pentru parlamentari. Social-democrații vor eliminarea legii pe care tot ei au votat-o în 2015 apare prima dată în Main News.

Source: New feed