PSD s-a hotărât: pe 23 iulie va anunța candidatul la prezidențiale/Gabriela Firea, evaluată în sondaje doar pentru Primăria Capitalei

494

Mihai Fifor, secretar general al PSD, a precizat seara trecută, la TVR, că pe 23 iulie partidul va anunța care va fi candidatul la alegerile prezidențiale. Ulterior, acesta va fi validat de Congresul PSD care va avea loc pe 3 august. 

Mihai Fifor susține că au fost supuși sondării publice Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici și Șerban Nicolae, adică cei care și-au manifestat dorința de a intra în cursa prezidențială. Referitor la Gabriela Firea sondajele au vizat doar o nouă candidatură la Primăria Capitalei.

Fifor: Gabriela Firea, evaluată doar pentru un nou mandat de primar

„Măsori primarul general al Capitalei pentru că nu ai cum să îţi faci motorul partidului şi măsori preşedintele partidului. Se măsoară. Noi ştim la ora actuală care cum stă. Ştim preşedintele partidului, ştim Teodorovici, ştim Fifor, ştim Şerban Nicolae. Ca primar general al Capitalei. Noi nu am măsurat candidatul la prezidenţiale Gabriela Firea. Am măsurat-o pe doamna Dăncilă ca preşedinte de partid. Am măsurat candidaturile care şi-au anunţat intenţia de a candida. Eu zic că partidul e aşezat în momentul de faţă şi funcţionează normal în momentul de faţă. Avem intenţia să mergem în teritoriu. Practic, partidul își reia viaţa de partid aşa cum trebuia să fie. Se măsoară încredere pe personalităţi din polică, după care se fac sondajele pentru ce ar fi dacă ar candida, după care ar fi întrebarea deschisă, ce ar fi dacă ar fi alegeri cu cine aţi vota. Haideţi să aşteptăm ziua de 23 iulie”, a precizat Mihai Fifor.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, nu exclude o alianță cu ALDE și Pro România la prezidențiale, însă condiția este ca PSD să dea candidatul.

La începutul săptămânii, mai mulți lideri ALDE și-au manifestat nemulțumirea după ce Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale. Varujan Vosganian a amenințat chiar cu ruperea coaliției.

Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Articolul PSD s-a hotărât: pe 23 iulie va anunța candidatul la prezidențiale/Gabriela Firea, evaluată în sondaje doar pentru Primăria Capitalei apare prima dată în Main News.

Source: New feed