PSD, plângere penală împotriva unor reprezentanți PNL : Sunt acuzați că au răspândit informații false privind economia națională

532

Social democrații fac plângere penală împotriva reprezentanților PNL, după ce aceștia din urmă au spus că rectificarea bugetară a fost „măsluită”. PSD acuză că liberalii „au răspândit informații false privind economia națională”.

Plângerea penală a PSD împotriva reprezentanților PNL vine ca urmare a unor postări făcute de Florin Cîțu, în care spune că datele rectificării bugetare sunt false și au fost măsluite de către angajații Ministerului de Finanțe.

PSD: PNL dă dovada unui comportament ridicol

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat” datele financiare și că ar fi „furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională.

Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL.

De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate” și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea.

Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale”, se arată în comunicatul PSD.

Florin Cîțu: Rectificarea bugetară este ilegală/Au măsluit datele

Florin Cîțu susține că rectificarea bugetară este ilegală și că ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei.

„Dăncilă, auzi zăngănitul cătuselor? Dar tu Orlando? Rectificarea bugetară este ilegala. Ascunde o gaură în buget de peste 9 miliarde lei. Vă arăt cum au MĂSLUIT datele cei de la CNSP și MFP și cum încearcă să scape de pușcarie! Secretarii de stat din MFP sunt la fel de vinovați. Rectificarea bugetară TREBUIE să fie NEGATIVĂ. Curtea de Conturi TĂCE COMPLICE și este părtasă la acest furt!”, a scris Citu pe Facebook.

„Datele din documentele pentru rectificarea bugetară sunt FALSE! TOȚI vinovații vor răspunde! Angajații din MFP și cei din CNSP care au MĂSLUIT datele rectificării bugetare cu două miliarde lei vor răspunde personal și penal. La fel și cei din Curtea de Conturi care au fost părtași la acest FALS în acte și la furtul din banul public.(…)Documentele care însoțesc rectificarea bugetară au FALSIFICAT aceste date. Aceste documente “arată” că:

– veniturile pentru prima jumătate a lui 2019 ar fi trebuit să fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei față de ce a fost votat în Parlament)

– și un deficit de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei față de cel votat în Parlament).

ATENȚIE! Orlando împreună cu funcționării din finanțe și cei de la CNSP au MĂSLUIT datele din buget reducând veniturile programate și crescând deficitul programat.Mai clar, prezintă Parlametului și Președintelui României DATE FALSE. Acest lucru se pedepsește cu pușcăria conform art 8 din Legea răspunderii ministeriale”, a mai scris Florin Cîțu, într-o altă postare.

sursa foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Articolul PSD, plângere penală împotriva unor reprezentanți PNL : Sunt acuzați că au răspândit informații false privind economia națională apare prima dată în Main News.

Source: New feed