PSD a cerut coaliției să reia discuțiile legate de reglementarea prețurilor la energie și gaze

166

Partidul Social Democrat (PSD) a cerut luni, 25 iulie, coaliției de guvernare să reia discuțiile legate de reglementarea prețurilor la energie și gaze, pe o perioadă limitată, pentru a contracara „avalanșa scumpirilor”.

PSD revine cu această soluție, prezentată încă de la începutul anului, deoarece realitatea economico-socială o impune. Piața este profund distorsionată și nu oferă variante financiar-suportabile pentru economie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare transferate în prețurile produselor pentru populație”, potrivit unui comunicat transmis de social-democrați.

Social-democrații susțin că, în actualul context, securitatea energetică nu poate fi lăsată „la mâna piețelor” și dau ca exemplu naționalizarea unor companii de utilități din Franța și Germania.

Totodată, PSD acuză Partidul Național Liberal că „a eșuat” în ceea ce privește liberalizarea pieței energetice.

PSD consideră că reglementarea pieței energetice reprezintă un instrument de importanță decisivă în efortul statului de a stopa avalanșa scumpirilor. Este o soluție care poate oferi mai mult spațiu Guvernului să se asigure că, la iarnă, oamenii și economia vor avea și își vor permite să plătească căldura, electricitatea și carburanții”, a fost concluzia social-democraților.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul PSD a cerut coaliției să reia discuțiile legate de reglementarea prețurilor la energie și gaze apare prima dată în Main News.

Source: New feed