Proiect PNL: vouchere de vacanță pentru salariații din mediul privat/Clarificări după declarațiile senatorului Cîțu

440

PNL vine cu clarificări după ce senatorul liberal Florin Cîțu a generat un adevărat scandal prin afirmația potrivit căreia bugetarii au salarii duble față de cei din mediul privat și că ar trebui reduse sporurile, dar și celelalte beneficii de care au parte bugetarii. 

Încercând să liniștească spiritele, Ludovic Orban, președintele PNL, spune că partidul are un proiect de lege prin care și angajații din mediul privat să poată beneficia de vouchere de vacanță, la fel ca cei de la stat. Pentru ca angajatorii să fie motivați să acorde astfel de beneficii, ei vor avea parte de un sistem de deductibilități.

„Noi avem un proiect de lege prin care stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată beneficia de vouchere de vacanță, la fel ca angajaţii din sectorul public, dar fără a ȋmpovăra suplimentar angajatorii.

Noi nu avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-au dovedit a fi instrumente utile care ajută dezvoltarea turismului autohton și care dau posibilitatea multor angajați, ce și-ar fi permis mai greu un sejur complet, să aibă o vacanţă mai lungă decât obişnuitul turism de weekend.

Ceea ce ne dorim cu adevărat este ca angajații din mediul privat să beneficieze de recunoaștere, de un tratament firesc și să nu mai existe o discriminare între ceea ce face statul pentru angajații din sectorul public şi nu face şi pentru angajaţii din sectorul privat”, a preciat Ludovic Orban.

Șeful PNL nu a răspuns însă solicitărilor venite din partea sindicatelor care îi cereau să îl sancționeze politic pe senatorul Florin Cîțu.

Articolul Proiect PNL: vouchere de vacanță pentru salariații din mediul privat/Clarificări după declarațiile senatorului Cîțu apare prima dată în Main News.

Source: New feed