Proiect de lege pentru modificarea gestionării datelor de identificare a utilizatorilor de telefonie mobilă/ Apelanții în situații de urgență, consiliați psihologic

492

Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112 a decis, în ședința de miercuri, modificarea OUG de organizare și funcționare a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență și a ordonanței 111/2011 privind comunicațiile electronice. Ministerul Comunicațiilor va fi inițiatorul proiectului, iar principala modificare se referă la modalitatea de gestionare a datelor de identificare a utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă.

„Astfel, până la data de 2 august a.c., Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, cu sprijinul celorlalte entități implicate, va prezenta nota de fundamentare și proiectul de modificare a OUG 34/2008 care va viza, în principal, modalitatea de gestionare a datelor de identificare a utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă, obligațiile operatorilor de telefonie mobilă, accesul agențiilor specializate la date de identificare a localizării apelantului doar în situații de urgență, posibilitatea accesării altor date relevante (doar în operațiunile de căutare-salvare), prezumarea consimțământului clientului pentru localizare în contextul apelării numărului de urgență unic 112.

De asemenea, discuțiile purtate au vizat și situațiile de mobilitate a persoanelor aflate în proximitatea granițelor țării și modalitatea de localizare, după trecerea frontierei de stat.

Totodată, s-a considerat a fi necesară identificarea unei soluții în vederea consilierii apelanților în situații de urgență, din punct de vedere psihologic și nu numai”, transmite comitetul.

Articolul Proiect de lege pentru modificarea gestionării datelor de identificare a utilizatorilor de telefonie mobilă/ Apelanții în situații de urgență, consiliați psihologic apare prima dată în Main News.

Source: New feed