Proiect de lege, după tragedia din Caracal: Criminalii care omoară minori să fie condamnați la închisoare pe viață

464

Cazul fetei răpite și omorâte în Caracal a stârnit revolta opiniei publice. PMP propune un proiect de lege prin care toți criminalii care omoară sau violează minori vor fi condamnați la închisoare pe viață.

„Crima de la Caracal scoate în evidență o problemă pe care, de mulți ani, statul o trece cu vederea. Siguranța publică nu mai poate fi tratată nicio zi doar ca un subiect de presă, ci trebuie să devină o problemă de stat. Suferința familiilor este îngrozitoare și, din nefericire, nicio instituție sau persoană nu poate alina această durere cumplită. De aceea, trebuie să fim puțin decenți în comentarii și poziții.

Un lucru este însă clar, toți criminalii care omoară minori sau îi violează trebuie condamnați pe viață. Aceasta va fi propunerea noastră, în această toamnă, în Parlament. Închisoare pe viață pentru monștri! În rest, dezbaterea și politizarea subiectului arată cât de lipsiți de maturitate suntem, în momente pline de emoție, ca societate. Dumnezeu să le odihnească în pace pe cele două suflete nevinovate!”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP, citat de Mediafax.

sursa foto: Facebook

Articolul Proiect de lege, după tragedia din Caracal: Criminalii care omoară minori să fie condamnați la închisoare pe viață apare prima dată în Main News.

Source: New feed