Programul de guvernare propus de PNL: Datorie publică mică și 2000 de euro pentru renovarea locuințelor SURSE

27

Partidele se pregătesc de rocada guvernamentală și au „schițat” pe hârtie noile programe de guvernare. După ce AUR a prezentat proiectul de guvernare, pe care îl puteți citi aici, a venit rândul liberalilor să-și prezinte noile măsuri pentru conducerea României. Reamintim, din luna iunie ac, premierul României va fi Marcel Ciolacu(PSD), conform protocolului dintre PNL și social-democrați.

Astfel, posturile din ministere sunt negociate, analizate intens. Potrivit afirmațiilor publice, nici PNL și nici PSD nu ar „râvni” la ministerele pe care le conduce UDMR, însă, „pe surse” au apărut informații potrivit cărora Ministerul Sportului ar fi dorit de social-democrați. Oficialii UDMR punctează, însă, sacadat: „UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare și nu este parte a protocolului semnat de PNL și PSD”(n.r. cel prin care se prevede rocada guvernamentală) Detalii puteți citi aici.

PNL vrea ajutoare pentru români și datorie publică mică

Potrivit Antena 3, programul de guvernare al PNL prevede ca  datoria publică pe termen mediu nu trebuie să depășească 60% din PIB. De asemenea, liberalii vor să aloce 2% din PIB  pentru infrastructura de transport până în 2030. În ceea ce privește ajutoarele pentru românii vulnerabili social, acestea ar trebui să se concretizeze astfel:

-1.400 de lei/sezon pentru plata facturilor la energie;

– șase tranșe de 50 de euro pentru vouchere de alimente, vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte;

– trusouri pentru copiii nou-născuți în familii dezavantajate;

-Vouchere de reziliență: 2.000 de euro bani europeni pentru aparatură electrocasnică, 2.000 de euro pentru renovare de locuință, potrivit Antena 3. Programul de guvernare va fi negociat cu partenerii de guvernare, în speță, PSD.

CITEȘTE ȘI:  Acord între PNL și PSD. Marcel Ciolacu, prima variantă de prim-ministru – SURSE / Continuă negocierile pe programul de guvernare

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Programul de guvernare propus de PNL: Datorie publică mică și 2000 de euro pentru renovarea locuințelor SURSE apare prima dată în Main News.

Source: New feed