Procedura internării bolnavilor de COVID-19 va fi reanalizată/ Anunțul ministrului Sănătății

21

Nelu Tătaru a anunțat că procedura internării bolnavilor de COVID-19 va fi reanalizată, menționând că spitalele sunt aglomerate și din cauza pacienților asimptomatici.

“Asimptomaticii după ce primesc rezultatul testului trebuie să anunţe medicul de familie, DSP sau să meargă cu ambulanţa la un spital de boli infecţioase. În acest moment un asimptomatic merge şi aglomerează tot ce înseamnă primirile urgenţe. Vom face o evaluare săptămâna viitoare şi chiar luni vom avea această întâlnire pentru a da o nouă direcţie. Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinicice. Simptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne pe internare în continuare. Simptomaticii fără comorbidităţi vor primi un tratament, vor fi evaluaţi şi vor merge la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie“, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

“Avem pregătită o colaborare cu medicii de familie atât prin contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare în care vor primi 30 de puncte pentru fiecare caz, precum şi posibilitatea de prestări servicii pe care o vor avea cu direcţiile de sănătate“, a explicat ministrul.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Procedura internării bolnavilor de COVID-19 va fi reanalizată/ Anunțul ministrului Sănătății apare prima dată în Main News.

Source: New feed