Pro România și ALDE, congres pentru aprobarea fuziunii

25

Congresul pentru aprobarea fuziunii dintre Pro România și ALDE va avea loc duminică, începând cu ora 13:00, în mediul online, relatează Agerpres.

Acesta va fi precedat de câte un congres al fiecărei formațiuni.

Noul partid se va numi Pro România Social Liberal.

Călin Popescu Tăriceanu declara, în cadrul unei conferințe de presă ținută în urmă cu o lună, că cele două partide vor crea o forță politică social-liberală.

Astăzi organismele statutare ale Pro România şi ale ALDE au decis simultan să pornim la un drum împreună, să creăm o forţă politică mai puternică, să ne unim resursele, având în vedere că pe scena politică românească în ultima perioadă s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic şi o dorinţă manifestă ale partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mai mici. Eu cred că e o decizie bazată pe experienţa noastră politică şi pe realităţile cu care suntem confruntaţi. Sperăm să putem construi o forţă de factură social liberală, pentru că există grave derapaje ale actualei puteri”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu.

În București, listele partidului pentru alegerile parlamentare vor fi deschise de Victor Ponta la Camera Deputaților și de Călin Popescu-Tăriceanu la Senat.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Pro România și ALDE, congres pentru aprobarea fuziunii apare prima dată în Main News.

Source: New feed