Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a rămas fără averea pe care nu o putea justifica / Curtea de Apel Cluj a confiscat 2.7 milioane de lei. Sentința nu este definitivă

30

Curtea de Apel Cluj a admis sesizarea Comisiei de cercetare a averilor și a dispus confiscarea a aproximativ 2.7 milioane de lei, ce reprezintă averea nejustificată a primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. 

Admite sesizarea formulată de CCA (n.r. Comisia de cercetare a averilor) de pe lângă Curtea de Apel Cluj prin Ordonanţa nr. 2/2019, privind pe petenta ANI (n.r. Agenția Națională de Integritate) în contradictoriu cu intimaţii CC (n.r. Cătălin Cherecheș) şi SR (n.r. Statul Român) prin MFP (n.r. Ministerul Finanțelor Publice). Constată că dobândirea sumei de 2.685.708,318 lei nu are caracter justificat şi dispune obligarea intimatului CC la plata acestei sume în favoarea SR, prin MFP, în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a sentinţei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în data de 09.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este minuta instanței.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat, în iulie 2019, existența unei diferențe nejustificate de 2.741.026 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Cătălin Cherecheș”, se arata într-un comunicat al Agenției, transmis la acea dată.

Împrumut de 500.000 de euro

În declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 de euro acordat în nume personal (în anul 2016), arăta ANI.

Sursă foto: Inquam Photos / Ghita Porumb

Articolul Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a rămas fără averea pe care nu o putea justifica / Curtea de Apel Cluj a confiscat 2.7 milioane de lei. Sentința nu este definitivă apare prima dată în Main News.

Source: New feed