Primăria Capitalei, cheltuieli de 11,3 miliarde de lei prognozate pentru 2023 / Ce bugete vor avea instituțiile din subordinea PMB

33

11,39 de miliarde de lei își propune Primăria Capitalei să cheltuiască pe parcursul anului 2023, din care aproximativ 2 miliarde ar reprezenta cheltuieli cu plata salariilor, iar alte 2,4 miliarde cheltuieli pentru subvenții, se arată în proiectul de buget lansat vineri, 13 ianuarie, în consultare publică.

La capitolul venituri, Primăria Capitalei vizează să colecteze 11,39 de miliarde de lei, din care 4,9 miliarde ar urma să fie colectați din impozitele persoanelor fizice, 4,8 miliarde de lei din cotele de impozitare pe profit și 7,7 miliarde din „venituri curente”.

Din cei 2 miliarde de lei alocați pentru plata cheltuielilor de personal, 1,3 miliarde de lei se vor duce către instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei.

Pe domenii, instituțiile de ordine publică și siguranță națională au alocați 78 de milioane de lei, 57 de milioane de lei sunt alocați pentru cele din învățământ, iar 609 milioane de lei pentru instituțiile din sănătate.

Totodată, 580 de milioane de lei au fost alocați pentru cultură, recreere și religie și 469 de milioane de lei pentru protecția mediului.

În ceea ce privește domeniile transporturilor și energiei, unde PMB oferă subvenții, vor fi alocați 2 miliarde de lei pentru energie (din care 1,1 miliarde reprezintă subvențiile) și 2,5 miliarde de lei pentru transporturi (din care 1,3 miliarde de lei reprezintă subvențiile).

Ce bugete vor avea instituțiile din subordinea PMB

Clubul Sportiv Municipal București va avea un buget de cheltuieli de 41,9 milioane de lei, din care 669.000 de lei vor putea fi alocați pentru dezvoltare.

Direcția Generală de Asistență Socială va avea un buget de 414 milioane de lei, Poliția Locală a Municipiului București va primi 67 de milioane de lei, iar Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement va avea la dispoziție 130 de milioane de lei.

O sumă importantă va fi la dispoziția Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale, anume 607 milioane de lei. Administrația Străzilor va dispune, în anul 2023, de un buget de 220 de milioane de lei.

Administrația pentru Protecția Animalelor va avea un buget de 20 de milioane de lei, în timp ce 34 de milioane de lei au fost alocați Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

Centrul PROEDUS va avea la dispoziție 21 de milioane de lei, iar ARCUB, spațiul pentru proiecte culturale, va avea un buget de cheltuieli de 20 de milioane de lei.

Bugetul teatrelor din subordinea PMB va varia între 5 milioane de lei (Teatrul Dramaturgilor și Teatrul Masca) și 15-17 milioane de lei (Teatrele Nottara, Bulandra, Odeon și Mic).

Proiectul bugetului PMB pe anul 2023 poate fi consultat aici.

CITEȘTE ȘI: Nicuşor Dan: Am închis datoriile curente ale Primăriei Capitalei/ Am trecut pe lângă faliment

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Primăria Capitalei, cheltuieli de 11,3 miliarde de lei prognozate pentru 2023 / Ce bugete vor avea instituțiile din subordinea PMB apare prima dată în Main News.

Source: New feed