Prima zi de muncă a Guvernului Orban: Prima ordonanță a noului Executiv/Liberalii au ajuns la ministere/Klaus Iohannis participă la ceremoniile de preluare a mandatelor

340

Guvernul Orban începe, marți, 5 noiembrie, prima zi de muncă. Noul Executiv a primit încrederea Parlamentului cu 240 de voturi și a intrat oficial în funcție. Liberalii au ajuns dis de dimineață la ministere, gata să-și preia noile atribuții. Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Ludovic Orban vor participa la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru.

Update

Victoria Violeta Alexandru, ministrul care a primit aviz negativ de la comisiile de specialitate din Parlament, a ajuns în această dimineață la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, gata să schimbe modul de lucru din interiorul instituției.

„În primul rând aş vrea să mă asigur că oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca echipa Ministerului să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salarii, şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România

.(…) În al doilea rând voi fi foarte atentă la organizarea ministerului. Voi fi foarte atentă să ajung la un mod de lucru care pune mai mult accent pe oamenii de la ghișee și mai puțin pe șefi. E nevoie de o reducere a structurii ministerului. Concomitent voi deschide niște discuții cu partenerii sociali pentru a găsi o soluție obiectivă cu privire la un mod de calcul corect și obiectiv al salariului minim.

După un deficit îngrijorător în bugetul de pensii pe care PSD ni-l lasă e normal să-și pună oamenii înrebări. Este foarte greu de făcut o evaluare de pe trotuar, dar voi comunica.  Eu apreciez pe cei care dezvoltă afaceri și stau la masă cu aceștia pentru a gasi o solutie. Decizia privind majorarea salariului minim o voi lua după acestă discuție cu partenerii sociali. Respectăm legislația, continuăm să comunicăm cu partenerii sociali pentru a găsi cele mai bune măsuri”, a declarat Violeta Alexandru.

Ion Ștefan a ajuns și el în această dimineață la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei gata să-și preia atribuțiile. Noul ministru al Dezvoltării a primit aviz negativ la audierile comisiilor de specialitate din Parlament.

„Am obiective importante. Azi vreau să mă întâlnesc cu angajații ministerului.(…)Bănuiesc că nu sunt multe ci foarte multe(n.r. probleme). Eu voi căuta soluții. Sper să pot face lucruri bune pentru România”, a spus Ion Ștefan.

Florin Cîțu a spus, în prima zi de mandat de ministru al Finanțelor, că printre țintele PNL se numără reducerea deficitului și reoganizarea Fiscului.

„Prima prioritate e rectificarea bugetară și a doua este bugetul. Vedem ce este acolo și apoi pot să mă pronunț. Avem mai puține ministere, deci totul va fi diferit. Ținta este să fim la 3%(n.r. deficit).  (…)Ne vom uita și la împrumuturi. Vom vedea cum au fost justificate. Deocamdată nu știu exact. Bugetul se va face pe legile în vigoare. Reorganizarea ANAF este una din priorități. Vom vedea dacă vom schimba șeful”, a spus Cîțu.

Știrea inițială

Klaus Iohannis va participa, marți, la ceremoniile de preluare a mandatelor de la MAE(Bogdan-Lucian Aurescu), MAI (Marcel Ion Vela), Apărare (Ionel Nicolae Ciucă) și Justiție (Marian Cătălin Predoiu).

Noul premier al României, Ludovic Orban a ajuns în jurul orei 9.00 la Palatul Victoria, însoțit de vicepremierul Raluca Turcan.

Marți, urmează să aibă loc a doua reuniune a Cabinetului Orban și s-ar putea aproba o ordonanţă de urgenţă pentru comasarea numărului de ministere.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Prima zi de muncă a Guvernului Orban: Prima ordonanță a noului Executiv/Liberalii au ajuns la ministere/Klaus Iohannis participă la ceremoniile de preluare a mandatelor apare prima dată în Main News.

Source: New feed