Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, vine în România

342

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va efectua o vizită în România și în Slovacia în această săptămână, în semn de sprijin pentru familiile ucrainene strămutate în urma invaziei Federației Ruse. De asemenea, Biden se va întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite staționați peste hotare, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat citat de CNN.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni vineri, 6 mai, cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre București. La București, Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Soția lui Biden, profesor la un colegiu comunitar, va avea, de asemenea, întrevederi la București cu educatori care predau copiilor ucraineni strămutați și îi ajută cu școlarizarea, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seara, Jill Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden va sta de vorbă cu slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, de la începutul invaziei.

Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membri ai guvernului slovac, înainte de a pleca spre Statele Unite.

Călătoria va fi a doua deplasare în străinătate a primei doamne. În iulie, ea a mers în Japonia pentru a asista la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Foto: Dr. Jill Biden/ Facebook

Articolul Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, vine în România apare prima dată în Main News.

Source: New feed