Prim-adjunctul STS, dezvăluiri în comisia de apărare: Polițistul a pornit sistemul de localizare la o oră după apelul Alexandrei

577

Reprezentanții MAI și ai STS au fost convocați, luni, la comisia de apărare din Camera Deputaților. În timp ce din partea STS s-a prezentat prim-adjunctul Serviciului, Sorin Bălan, după demisia directorului general, ministrul de Interne, Nicolae Moga, nu a venit la Parlament.

Sorin Bălan le-a declarat membrilor comisiei că Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a trimis cele trei adrese greșite la care s-a efectuat percheziția, menționând că poliția a pornit sistemul de localizare la o oră după apelul Alexandrei.

„Suprafata afisata e de 9 km patrati. Nu puteam sa furnizam o informație de localizare alta decat aceasta, ca localizarea e oferită de operatorii publici, transmisă automat in sistem. (..) Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel, 11,05, iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08. Au fost solicitări ale operatorului de la poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat”, a spus prim-adjunctul STS.

Motivul pentru care aplicația a fost deschisă târziu este că operatorul nu știa să o utilizeze, potrivit declarațiilor membrilor comisiei parlamentare.

„Nu sunt disfuncţionalităţi în sistemele informatice operate de STS. Putem concluziona foarte clar că cele trei apeluri au fost procesate corect din punct de vedere legislativ şi operaţional”, a declarat Sorin Bălan.

Articolul Prim-adjunctul STS, dezvăluiri în comisia de apărare: Polițistul a pornit sistemul de localizare la o oră după apelul Alexandrei apare prima dată în Main News.

Source: New feed