#Prezidenţiale2019/Turcan: Preşedintele Iohannis şi PNL au dus, sub PSD, una dintre cele mai dure lupte politice

479

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, la Adunarea regională a organizaţiilor PNL, Regiunea Vest, care a avut loc la Timişoara, că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL au dus în perioada guvernării PSD una dintre cele mai dure lupte politice din ultimii 30 de ani, întrucât democraţia şi statul s-au aflat sub asaltul permanent al social-democraţilor care urmăreau doar acapararea României prin pârghii legislative, paralizarea instituţiilor pentru proliferarea infractorilor aliniaţi în spatele liderilor lor.

Raluca Turcan a subliniat că, în aceste condiţii, şansa României din ultimii cinci ani a fost preşedintele Klaus Iohannis, care “a pus o barieră solidă în calea distrugerii României de către PSD”, a garantat şi a apărat locul României în Uniunea Europeană şi în lume, ca partener puternic şi respectat.

Prim-vicepreşedinta PNL a punctat că Viorica Dăncilă, care “se visează” acum preşedintele României, promite că va fi alături de fiecare român, în timp ce “în fiecare zi de guvernare PSD a fost alături de fiecare infractor”.

“Sistemul instituţional construit de PSD e o morişcă uriaşă de cadre de partid, rude şi confraţi în fărădelege, fără legătură cu competenţa sau cu onestitatea. În România, în fiecare instituţie găsim un mini-guvern Dăncilă care îşi alimentează în permanenţă clienţii”, a afirmat Raluca Turcan.

Liberala a adăugat că PNL s-a angajat să cureţe instituţiile de tarele PSD-ismului, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a luptat în fiecare zi de mandat pentru a apăra instituţiile statului de drept, prin pârghiile constituţionale.

Raluca Turcan a reamintit faptul că răspunsul afirmativ al electoratului la referendumul din luna mai nu înseamnă numai România fără PSD, ci justiţie dreaptă, instituţii funcţionale, dezvoltare economică, educaţie, servicii de sănătate, autostrăzi, mediu de afaceri solid, siguranţă pentru cetăţeni. Toate acestea, a spus liberala, trebuie reconstruite pe temelii trainice, ca repere ale acelei Românii normale pe care PNL se angajează să o clădească împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

“Primul pas a fost făcut. Suntem conştienţi de aşteptările pe care le au oamenii de la noi. Şi tocmai pentru că le-am simţit susţinerea în fiecare moment, tocmai pentru că împărtăşim cu ei dorinţa de a construi bine în ţară, tocmai de aceea le vom spune că nu putem schimba România în câteva luni sau într-un an. Până la următoarele alegeri, un guvern PNL susţinut în parlament, cu preşedintele Klaus Iohannis drept partener, va cupla România la tubul de oxigen de care are neapărată nevoie pentru a ieşi pe termen scurt timp impas”, a afirmat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedinta PNL a arătat că trebuie acţionat cât se poate de repede din blocaje, pentru a corecta acele măsuri care afectează viaţa oamenilor şi paralizează instituţiile, iar oamenii trebuie să ştie că o reconstrucţie de amploare şi durabilă se face într-un mandat întreg.

“Mai avem patru săptămâni până la alegerile prezidenţiale. Dragi colegi liberali, spuneţi-le oamenilor cât de important este să vină la vot şi să voteze Klaus Iohannis. Începând cu acest al doilea mandat al preşedintelui, România are şansa unică, după atâta amar de ani de PSD, a unei echipe unite şi puternice care să lucreze pentru români. Noi liberalii, împreună cu Klaus Iohannis, suntem această echipă”, a încheiat Raluca Turcan. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Karina Olteanu, editor online: Daniela Juncu)