#Prezidenţiale2019/ Flutur: Iohannis va scoate Moldova din izolare şi e garantul normalităţii în România

514

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, la startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, că şeful statului, Klaus Iohannis, este garantul scoaterii din izolare a Moldovei şi “garantul normalităţii în această ţară''.

“Astăzi, 12 octombrie, la Suceava am dat startul campaniei electorale pentru susţinerea lui Klaus Iohannis la un nou mandat la Preşedinţia României şi facem un apel şi un îndemn către suceveni să voteze Klaus Iohannis (…) A promis şi va susţine un guvern care va avea ca prioritate de grad zero scoaterea din izolare a zonei Moldovei şi a Sucevei (…). Klaus Iohannis are o poziţie foarte bună la nivel european şi mondial. Klaus Iohannis apără diaspora (…) Este omul care s-a luptat, care a discutat recent şi cu premierul din Marea Britanie despre soarta românilor care lucrează acolo, după Brexit”, a spus Flutur după şedinţa Colegiului Director al partidului.

El consideră că preşedintele României este garantul normalităţii, fiind acela care a apărat instituţiile statului, care a semnalat de fiecare dată derapajele Guvernului.

“A avut dreptate. Uitaţi-vă acum – o disoluţie a instituţiilor statului (…). A fost singurul înalt demnitar care a venit în Suceava şi la Cetatea de Scaun ne-a dat steagul României în semn de respect pentru zonă. Este un om care este aplecat şi foarte pragmatic, pe priorităţi. De aceea, noi îl vom susţine cu toată forţa şi am încredere că sucevenii vor veni alături de noi pentru drumul spre normalitate pentru Suceava şi România”, a mai spus Flutur. AGERPRES/(A – autor: Silvia Marcu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)