Președintele României a fost primit de noul lider de la Chișinău. Iohannis, primul șef de stat aflat într-o vizită oficială în Moldova după preluarea mandatului de Maia Sandu

24

Președintele Klaus Iohannis face, marți, o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Liderul de la București a fost primit de noul președinte de peste Prut la ora 11.30. La ora 13, cei doi președinți vor susține o declarație comună.

Vizita oficială a președintelui României este prima a unui șef de stat în Republica Moldova după preluarea mandatului de către Maia Sandu.

Klaus Iohannis a evitat să se întâlnească cu fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon.

Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România.

Din această perspectivă, în cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova”, a transmis Administrația Prezidențială din București.

Foto: presidency.ro

Articolul Președintele României a fost primit de noul lider de la Chișinău. Iohannis, primul șef de stat aflat într-o vizită oficială în Moldova după preluarea mandatului de Maia Sandu apare prima dată în Main News.

Source: New feed