Președintele PSD: Propunem introducerea „criteriului verde” la licitațiile publice. Firmele locale ar urma să primească punctaje suplimentare

44

Social-democrații propun introducerea în legislație a „criteriului verde”, ce ar permite producătorului cel mai apropiat de beneficiar să primească punctaj suplimentar la licitațiile publice, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Introducerea „criteriului verde” vine în contextul în care firmele românești producătoare de materiale de protecție sanitară au fost ignorate și defavorizate de statul român, în timp ce Franța a cumpărat întreaga producție de măști de protecție a unei firme locale, a precizat Marcel Ciolacu.

Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă, mai exact introducerea ‘criteriului verde’. Există această recomandare în legislaţia românească. (…) Acest criteriu verde, în acest moment, este funcţional în Germania şi mai exact, distanţa de la producător până la beneficiar este considerată poluantă, transport poluant şi atunci, în cele 100 de puncte, pe lângă criteriile de calitate şi de preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte”, a explicat preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul Președintele PSD: Propunem introducerea „criteriului verde” la licitațiile publice. Firmele locale ar urma să primească punctaje suplimentare apare prima dată în Main News.

Source: New feed