Președintele Klaus Iohannis, la Congresul PNL: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia

20

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul Partidului Național Liberal în care și-a reiterat susținerea pentru Florin Cîțu.

Șeful statului s-a declarat nemulțumit de modul în care s-a desfășurat campania pentru acest Congres și a criticat voalat decizia USR PLUS de a părăsi guvernarea.

Cele mai importante declarații făcute de Klaus Iohannis: 

– Ne aflăm într-un punct de inflexiune pentru PNL și România.

– Nu a fost o campanie așa cum mi-aș fi dorit.

– Sub scuza confruntării democratice au fost anumite atacuri la persoană. S-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea partidului.

– Viitorul președinte PNL va avea o misiune foarte grea.

– Principiile liberalismului sunt singurele care se poate construi o țară dezvoltată.

– Alegerile interne sunt despre proiecte mai bune, eficiență și reconectare cu oamenii. PNL are obligația să-și asculte alegătorii.

– Reiterez apelul de responsabilitate partidelor din arcul guvernamental. Atrag atenția partidelor parlamentare că riscăm să pierdem încrederea electoratului în mediul politic.

– România trebuie să fie condusă de un guvern în care forța motrică este PNL.

– Această guvernare trebuie să continue. Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia.

Sunt de neînțeles sabotajele din propriul partid, deși ar putea fi explicate prin lupta internă.

– PNL are obligația față de români să continue să guverneze responsabil.

– Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă.

CITEȘTE ȘI: LIVE PNL își alege azi noul președinte | Iohannis și-a început discursul, liberalii scandează „Orban!”

Articolul Președintele Klaus Iohannis, la Congresul PNL: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia apare prima dată în Main News.

Source: New feed