Preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din 1989 / Mesajul premierului Ciucă

96

Președintele Klaus Iohannis a depus marți, 21 decembrie, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989 la Troiţa din Piaţa Universităţii. Șeful statului a ţinut şi un moment de reculegere. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu acest prilej, având în vedere că în aceste zile el se află într-o vizită de lucru la Bruxelles.

„Să păstrăm mereu vie memoria eroilor Revoluției din Decembrie 1989!”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook marți.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a îndemnat, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Memoriei Victimelor Comunismului în România, „să ne gândim astăzi, cu tot respectul cuvenit, la toți cei care au pus umărul, cu mult curaj și asumare, mulți dintre ei cu prețul vieții, la înlăturarea dictaturii totalitare în România”.

„Locul lor în istorie este printre eroi. Datorită lor trăim astăzi într-o societate democratică la care românii au sperat timp de patru decenii și jumătate, în care comunismul a încălcat cu brutalitate drepturi fundamentale. Atrocitățile și abuzurile sistemului comunist din perioada 1945-1989 au curmat și au distrus vieți pentru care prea puțini dintre cei vinovați au plătit.

Vă îndemn astăzi, dragi români, să păstrăm fiecare un moment de reculegere în memoria tuturor celor au pierit în temnițele comuniste sau au avut de suferit din cauza atrocităților și abuzurilor regimului totalitar din perioada 1945-1989.

Cuvintele par prea mici să exprime pe măsură recunoștința față de victimele comunismului în România, care au crezut până la capăt în visul lor de libertate și democrație. Ceea ce noi, generațiile de astăzi, putem și suntem datori să facem este să le păstrăm vie amintirea și să le omagiem curajul, suferințele prin care au trecut și sacrificiul propriu în numele libertății tuturor.

Mă înclin cu deosebit respect în fața acestor adevărați eroi. În calitate de prim-ministru, susțin materializarea proiectelor de construcție a unor muzee dedicate memoriei victimelor comunismului, la București, Râmnicu Sărat și Timișoara, obiectiv asumat de Guvern și în Planul Național de Redresare și Reziliență, care vor arăta și generațiilor noi cât rău a însemnat comunismul pentru acest popor.

Un cald omagiu celor care, prin jertfa lor, ne-au redat libertatea!”, este mesajul premierului Nicolae Ciucă.

Foto: Administrația Prezidențială

Articolul Preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din 1989 / Mesajul premierului Ciucă apare prima dată în Main News.

Source: New feed