Președintele Igor Dodon a solicitat instituirea stării de urgență în Republica Moldova

14

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat luni că a solicitat Guvernului și Parlamentului decretarea stării de urgență pe tot teritoriul țării. În Republica Moldova au fost confirmate 23 de cazuri de infectare cu coronavirus, în condițiile în care autoritățile efectuează foarte puține teste.

„OMS transmite alerte privind riscul a milioane de infectări și foarte multe decese. Țări cu economie puternică, cu medicină foarte performantă au scăpat lucrurile de sub control. Noi trebuie să fim sinceri și realiști. Republica Moldova e mai vulnerabilă economic și social decât aceste țări. De aceea, trebuie să fie mai precaută. Am luat decizia de a mă adresa Guvernului cu inițiativa de instituire a stării de urgență. Comisia pentru situații excepționale va aproba această decizie și în orele următoare Parlamentul se va convoca pentru aprobare. Dacă ne vom confrunta cu creșterea alarmantă a cazurilor de infectare, aceasta ne va ajuta să putem lua decizii imediate pentru izolarea focarelor” a declarat Igor Dodon, potrivit Agora.md

Măsura vine după ce autoritățile din Republica Moldova au anunțat duminică sistarea tuturor zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău și interzicerea intrării în țară pentru cetățenii străini.

Sursa foto: Facebook / Igor Dodon

Articolul Președintele Igor Dodon a solicitat instituirea stării de urgență în Republica Moldova apare prima dată în Main News.

Source: New feed