Președintele Comisiei Europene propune liderilor statelor membre restricționarea călătoriilor neesențiale spre UE pentru 30 de zile

62

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va propune Consiliului European, restricționarea tuturor călătoriilor considerate neesențiale în Uniunea Europeană pentru 30 de zile.

„Trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească.
Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind deplasările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar.” a declarat Ursula von der Leyen.

Pentru a fi implementată măsura, ea va trebui aprobată de Consiliul European, organism din care fac parte șefii de stat și de Guvern din Uniunea Europeană.

 

Sursa foto: Parlamentul European

Articolul Președintele Comisiei Europene propune liderilor statelor membre restricționarea călătoriilor neesențiale spre UE pentru 30 de zile apare prima dată în Main News.

Source: New feed