Președintele Comisiei de la Veneția a răspuns scrisorii liderului PSD: CMAPCE a solicitat o opinie asupra modificărilor vizate asupra legislației electorale

15

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buguichio, a răspuns scrisorii trimise de către președintele interimar al PSD, Mracel Ciolacu, în contextul modificării sistemului electoral din România cu mai puțin de un an înainte de alegeri. Președintele Buguichio a confirmat că va analiza și va emite o opinie oficială cu privire la inițiativa Guvernului.

Vă mulțumesc pentru informațiile oferite cu privire la modificările propuse în privința legislației electorale din România. După cum știți, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a solicitat o opinie asupra modificărilor vizate asupra legislației electorale. În calitate de președinte al Comisiei de la Veneția, nu mă voi pronunța asupra fondului înainte de adoptarea unei opinii oficiale”, se arată în răspunsul semnat de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la scrisoarea președintelui PSD.

Potrivit comunicatului PSD,  demersurile Guvernului PNL de a modifica legislația electorala pentru alegerile locale generat îngrijorări la nivelul Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Articolul Președintele Comisiei de la Veneția a răspuns scrisorii liderului PSD: CMAPCE a solicitat o opinie asupra modificărilor vizate asupra legislației electorale apare prima dată în Main News.

Source: New feed