Presa internațională comentează decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Orban premier al României

486

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna în funcția de prim-ministru al României pe Ludovic Orban a fost imediat comentată de presa internațională. „Europa are de acum doi prim-miniştri cu numele Orban”, notează jurnaliștii francezi de la Liberation.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a anunţat marţi că l-a desemnat premier pe Ludovic Orban, liderul Partidului Liberal aflat în opoziţie, pentru formarea unui guvern de tranziţie până la scrutinul parlamentar de anul viitor. Guvernul social-democrat al Vioricăi Dăncilă s-a prăbușit la începutul acestei luni, după ce a pierdut votul de încredere din Parlament.(…)”, scrie Reuters.

„Președintele român Klaus Iohannis l-a desemnat marți pe liderul Partidului Liberal pentru funcția de premier, în condițiile în care încearcă să rezolve rapid luni de incertitudine politică, înainte de intensificarea campaniei pentru propria realegere.(…) În cazul în care nu vor reuși două încercări la rând de confirmare a primului ministru, ar trebui să fie convocate alegeri anticipate.(…)Fostul prim-ministru, Victor Ponta, unul din liderii din opoziției care l-au ajutat pe Orban să dea jos Guvernul condus de Viorica Dăncilă, a spus deja că parlamentarii săi nu vor susține un Guvern liberal.”, spune cei de la Bloomberg.

„Noul guvern al României, care va fi format săptămânile următoare, va avea un mandat pe termen scurt, până la alegerile parlamentare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în declaraţia de presă prin care a anunţat desemnarea pentru funcţia de premier a liderului Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban”, scrie agenția Agenzia Nova.

„Europa are de acum doi prim-miniştri cu numele Orban. Viktor Orbán, aflat la conducerea Ungariei din 2010, va fi însoţit de acum la reuniunile europene de Ludovic Orban, care a primit în această după-amiază sarcina formării noului guvern al României”, scrie publicația franceză Liberation.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 
 

Articolul Presa internațională comentează decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Orban premier al României apare prima dată în Main News.

Source: New feed