Presa austriacă: „Partidul European” ia 26 de milioane de europeni drept ostatici / Critici pentru partidul cancelarului Nehammer

47

Votul negativ dat de guvernul austriac la Consiliul Justiție și Afaceri Interne, prin care s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, nu va rezolva problemele cu migrația cu care se confruntă Austria și ține, astfel, 26 de milioane de europeni „ostatici” din cauza lipsei de acțiune în întreaga Uniune Europeană, relatează vineri, 9 decembrie, cotidianul austriac Die Presse

Reamintim că partidul din care fac parte cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner, oficialii austrieci care au declarat public că se opun aderării României în Schengen, – Österreichische Volkspartei (ÖvP – Partidul Popular Austriac) – face parte din familia europeană a Partidului Popular European.

Cotidianul Die Presse le dă dreptate celor doi oficiali austrieci și arată că Austria, într-adevăr, se confruntă cu o problemă a migrației, dar pe ruta Turcia – Balcanii de Vest – Austria.

Cum ar putea refuzul aderării României și Bulgariei să rezolve soluția? Aceste persoane deja vin în numere foarte mari prin cel puțin un stat membru Schengen, adică Ungaria. Ar trebui ca Ungaria să fie dată afară din Schengen, dacă ne luăm după argumentele ministrului de Interne (n.r. Gerhard Karner)?”, scrie jurnalistul Oliver Grimm, care transmite ulterior că o astfel de măsură ar fi „grotescă”.

Dar e și mai grotesc atunci când Republica, mai precis ÖvP, pedepsește 7 milioane de bulgari și 19 milioane de români din cauza lipsei de acțiune a întregii Uniuni Europene pentru a rezolva problemele migrației în Europa”, mai arată sursa citată.

Creșterea migrației ilegale în Austria rămâne, astfel, o problemă care nu este rezolvată prin veto-ul de joi, în timp ce o altă problemă se află la orizont pentru partidul principal din coaliția de guvernare: Austria rămâne fără aliați în Uniunea Europeană, notează sursa citată.

Acum guvernul se află în pericol de a fi izolat în grupul statelor membre din Sud-Est, cu care ar trebui adoptate politici comune în Bruxelles(…) Pare că a trecut mult timp de când ÖvP se dădea cel mai european partid din țară. În prezent, e mai degrabă un partid rural în Europa, ale cărui orizonturi nu se extind mai presus de alegerile locale”, este concluzia cotidianului Die Presse.

Sursă foto: Uniunea Europeană

Articolul Presa austriacă: „Partidul European” ia 26 de milioane de europeni drept ostatici / Critici pentru partidul cancelarului Nehammer apare prima dată în Main News.

Source: New feed