Premierul susține că restaurantele care vor avea personalul vaccinat nu vor mai fi condiționate de rata de incidență: Discutăm, nu este o decizie luată

23

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că, în acest moment, se discută ca restaurantele care au tot personalul vaccinat să nu mai fie condiționate de rata de incidență dintr-o localitate și să fie deschise tot timpul. 

Am avut discuţii şi cu restauratele pentru că au fost lovite în această perioadă, cel mai mult restauratele în această perioadă de criză, din păcate. Pentru restaurate am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (…) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24, citat de News.ro.

Premierul a precizat că scenariile pentru „revenirea la normalitate” sunt pregătite de comitetul interministerial însărcinat cu acest lucru, pentru 1 iunie, cu condiția ca 5 milioane de persoane să fie vaccinate până la acea dată. Cîțu a anunțat că, dacă 70% dintre români se imunizează împotriva COVID-19, am putea discuta despre renunțarea la masca de protecție.

Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toţi români au acces la vaccin şi nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin şi nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populaţie. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a afirmat premierul.

Florin Cîțu este convins că marile companii din România vor opta pentru vaccinarea personalului, pentru a preîntâmpina sincopele apărute în urma unor eventuale focare de COVID-19.

Este în beneficiul tuturor această campanie de vaccinare”, a adăugat prim-ministrul Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Premierul susține că restaurantele care vor avea personalul vaccinat nu vor mai fi condiționate de rata de incidență: Discutăm, nu este o decizie luată apare prima dată în Main News.

Source: New feed