Premierul Suediei, întrebat dacă premierul Austriei şi-a schimbat opinia privind aderarea României la Schengen: Nu, nu şi-a schimbat-o

45

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a declarat vineri, în conferinţa de presă comună cu Nicolae Ciucă, la Stockholm, întrebat dacă premierul Austriei şi-a schimbat opinia privind aderarea României la Schengen, că acesta nu şi-a schimbat poziţia, dar subiectul aderării va fi păstrat pe agendă şi vor face tot ceea ce pot pentru a facilita aceste discuţii. Premierul suedez a mai spus că este o aşteptare din partea Consiliului European pentru ca acest subiect să fie rezolvat în acest an, dar toată lumea a înţeles că decizia trebuie să fie a tuturor ţărilor membre.

Întrebat despre păstrarea pe agendă a aderării României şi Bulgariei şi şansele unei aderări până în iunie dar şi despre discuţiile pe care le-a avut cu premierul Austriei, în urmă cu o zi şi dacă acesta şi-a schimbat opinia privind aderarea României, premierul Suediei a spus: ”Răspunsul simplu este: Nu, nu şi-a schimbat opinia”.

Premierul Suediei a arătat că subiectul aderării va fi păstrat pe agendă şi vor face tot ceea ce pot pentru a facilita aceste discuţii.

”Noi, Suedia suntem de favoarea aderării şi este o aşteptare din partea Consiliului European pentru ca acest subiect să fie rezolvat în acest an, dar toată lumea a înţeles că decizia trebuie să fie a tuturor ţărilor membre”, a precizat el.

”Este pe agendă”, a mai arătat premierul suedez.

Sursa foto: Parlamentul European

Articolul Premierul Suediei, întrebat dacă premierul Austriei şi-a schimbat opinia privind aderarea României la Schengen: Nu, nu şi-a schimbat-o apare prima dată în Main News.

Source: New feed