Premierul interimar, chemat în Parlament. USR cere explicații pe tema campaniei de vaccinare

16

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a fost chemat luni, 11 octombrie, în Parlament, pentru a prezenta raportul întocmit pe marginea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19, potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaților. Până la această oră, prezența premierului nu a fost confirmată.

Prim-ministrul a fost chemat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea Grupului parlamentar USR, cu tema: „Raportul prim- ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol”.

Dezbaterile ar urma să aibă loc luni, începând cu ora 16:00.

Potrivit agendei publice de pe site-ul Guvernului, premierul nu a confirmat prezența în plenul Camerei de luni.

România, pe penultimul loc la vaccinare

Deși ritmul campaniei de vaccinare a fost într-o continuă creștere în ultima perioadă, România a rămas pe penultimul loc, după Bulgaria, în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate anti-COVID cu cel puțin o doză.

Astfel, țara noastră a ajuns la un procent de 35,3% de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, din totalul celor eligibile. Potrivit datelor furnizate de către Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea, România a ajuns duminică, 10 octombrie, la 5.773.234 de persoane inoculate cu prima doză.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Premierul interimar, chemat în Parlament. USR cere explicații pe tema campaniei de vaccinare apare prima dată în Main News.

Source: New feed