Premierul Ciucă și ministrul Bode s-au contrazis pe tema decuplării de Bulgaria

45

A fost sau nu discutată problema decuplării de Bulgaria în Consiliul JAI? Acesta este întrebarea la care premierul Nicolae Ciucă și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, au răspuns diferit. 

Primul la declarații, în fața sediului PNL din Modrogan, unde are loc a o reuniune de urgență a conducerii partidului, a fost Lucian Bode. Întrebat de jurnaliști dacă, în cadrul Consiliului JAI, s-a pus problema decuplării României de Bulgaria, ministrul afacerilor interne a infirmat această informație.

„Pentru o astfel de decizie era nevoie de unanimitate. Dumneavoastră vă imaginați că Bulgaria ar fi susținut cu vot decuplarea de România? (…) Noi am început evaluări împreună cu Bulgaria, avem o relație foarte bună cu colegii bulgari, ar fi fost incorect din partea noastră să purtam discuții de <<splitare>> a celor două țări”, a susținut Bode.

Doar câteva minute mai târziu și-a făcut apariția și Nicolae Ciucă. Șeful executivului l-a contrazis pe ministru, afirmând că România a propus o asemenea variantă, însă Bulgaria și Austria s-au opus.

„S-a intrat cu această variantă, a fost supusă dezbaterii în Consiliul JAI. Nu a fost aprobată de Bulgaria și Austria”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul explicat că România ar putea miza în continuare pe strategia decuplării de Bulgaria, țară față de care Olanda își exprimă opoziția.

„(n.r. – Decuplarea de Bulgaria) este un demers pe care îl analizăm. Este un demers care asigură continuitatea la standardele pe care noi le-am respectat”, a transmis premierul.

Întrebat dacă va fi nevoie de un vot în Consiliul JAI, Nicolae Ciucă a explicat că acesta lucru va fi discutat la nivelul instituțiilor europene.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Premierul Ciucă și ministrul Bode s-au contrazis pe tema decuplării de Bulgaria apare prima dată în Main News.

Source: New feed