Premierul Ciucă, întâlnire cu ambasadorul Japoniei în România VIDEO

144

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit luni, 18 iulie, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda. Cu această ocazie, șeful Guvernului a transmis din nou condoleanțe pentru decesul tragic al fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe, familiei, prim-ministrului Fumio Kishida și întregului popor japonez.

Potrivit unui comunicat al Executivului, ambasadorul nipon a mulțumit pentru căldura manifestată de către români, compasiunea și prezența în număr mare atât a personalităților, cât și a multor altor cetățeni români la reședința sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier japonez Shinzo Abe.

„În cadrul dialogului, au fost abordate temele fundamentale ale relațiilor bilaterale.

Partea japoneză a subliniat importanța actualizării viitorului cadru de Parteneriat Strategic româno-nipon, în contextul invaziei ruse în Ucraina și având în vedere interesul direct al Japoniei pentru situația din regiune, al implicării sale în susținerea ajutorului umanitar pentru Ucraina și statele vecine, cu precădere România și Polonia.

Ambasadorul Hiroshi Ueda a menționat că Japonia este profund implicată în evoluțiile actuale de securitate și urmărește cu atenție evoluția războiului Rusiei în Ucraina, fiind interesată de consolidarea relațiilor între statele euro-atlantice”, conform sursei citate.

În ce privește proiectele bilaterale, au fost trecute în revistă obiective precum:

  • construcția podului de la Brăila peste Dunăre – care va fi finalizat până la sfârșitul anului
  • Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord-Otopeni – care va fi începută cât de curând, cu management japonez
  • proiectul SMR-urilor dezvoltate în România de compania americană NuScale, ale căror reactoare de mici dimensiuni reprezintă o soluție eficientă și sigură.

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a fost împuşcat mortal vineri, 8 iulie, în timpul desfășurării unui eveniment din oraşul Nara. Oficialul avea 67 de ani.

Foto: Captură YouTube/ Guvernul României

Articolul Premierul Ciucă, întâlnire cu ambasadorul Japoniei în România VIDEO apare prima dată în Main News.

Source: New feed