Ponta propune un proiect de lege prin care șoferii să participe, o dată la trei ani, la un curs de conducere defensivă

467

Liderul Pro România, Victor Ponta, propune un proiect de lege prin care toți șoferii din România să poată face cursuri gratuite de conducere defensivă, plătite de la buget, din trei în trei ani.

„Trebuie să avem soluţii la această tragedie care se întâmplă zi de zi, legat de accidentele rutiere. Am vorbit cu nişte profesionişti, nişte oameni din domeniu, cu care mai discutasem şi înainte şi cu care nu reuşisem să ajungem la forma finală a unui proiect. Acum există un proiect, prin care practic cei 5 milioane de deţinători de permise de conducere să poată, o dată la trei ani, să participe la un curs de conducere defensivă. Noi tratăm efectul, în loc să tratăm cauza. Scoatem poliţişti pe stradă, care dau amenzi şi accidente”, a spus Ponta.

Potrivit cifrelor prezentate de Victor Ponta, în 2019, 1867 de români au murit în accidente rutiere, 8.881 au fost răniți grav și 24.000 au fost răniți ușor.

Acesta a declarat că își dorește ca acest proiect să fie aprobat cât mai repede în Parlament, iar de la 1 ianuarie să poată intra în vigoare.

„Comisia Europeană are un proiect european, o strategie pentru a îmbunătăţii modul de conducere defensivă şi acest lucru, în acest proiect pe care l-am discutat cu câţiva colegi de la PSD şi de la PNL, chiar la Biroul Permanent, aş vrea să fie ca iniţiatori câte un parlamentar cel puţin din toate grupurile parlamentare, să îl trecem cât mai repede şi la 1 ianuarie practic să poată să intre în vigoare. Este vorba despre suportarea costurilor pentru aceste cursuri, nu din buzunarul omului, că nu îşi permite toată lumea care are permis, ci printr-o procedură fiscal-bugetară prin care deducem aceste cheltuieli”, a explicat Victor Ponta.

Raport: 96 de persoane(la 1 milion de locuitori) mor anual pe șoselele din România

96 de persoane(la 1 milion de locuitori) mor anual pe șoselele din România. Un raport al Comisiei Europene ne plasează iar la coada Europei, de această dată din punct de vedere al siguranței rutiere. Accidentul tragic, de sâmbătă dimineață, de pe DN2A, în care și-au pierdut viața 10 oameni ne-a reamintit cât de periculos este să circuli pe drumurile din România. DN2, o secțiune a drumului european E85 este catalogat ca fiind unul dintre „drumurile morții” de la noi din țară.

Potrivit raportului Comisiei Europene, România a înregistrat o creștere de 4%, din 2017 până în 2018, în ceea ce privește siguranța rutieră, dar cu toate acestea țara noastră rămâne printre statele cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Țara noastră a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 pe an. Țările cu cele mai slabe imbunătățiri privind siguranța rutieră sunt România, Bulgaria și Croația.

Vezi aici cele mai grave accidente rutiere din 2019

Articolul Ponta propune un proiect de lege prin care șoferii să participe, o dată la trei ani, la un curs de conducere defensivă apare prima dată în Main News.

Source: New feed