Ponta, despre ruperea coaliției PSD-ALDE: E o lovitură mortală/Pro România va vota moțiunea de cenzură

455

Victor Ponta a spus că Guvernul a primit o lovitură mortală, referitor la ruperea coaliției PSD-ALDE. În același timp, liderul Pro România spune că partidul său este pregătit să susțină un alt Guvern.

„În acest moment, acest guvern, pe care toți îl consideră că nu e suficient de eficient și profesionist, a primit o lovitură prin faptul că nu mai are majoritate. E o lovitură mortală, e ca Titanicul, după ce s-a lovit de iceberg(…)

Nu mă deranjează competiția cu oameni competenți, mă deranjează că suntem conduși de incompetenți. Dacă guverna bine acest guvern, nu aveam nicio problemă. Dacă d-na Dăncilă, după 27 mai, plecarea lui Dragnea direct din sediu, ca să zic așa, dacă înțelegea că lucrurile au mers prost și făcea schimbările, așa cum a spus că va reforma, că va restructura, că va candida la prezidențiale, nu mai aveam nicio criză. Guverna mai bine și ajungeam la alegeri, când poporul decidea”, a spus Ponta, la Digi24.

Referitor la moțiunea de cenzură anunțată de PNL, Ponta spune că ar vota căderea guvernării PSD, dacă opoziția vine cu un acord politic, un premier desemnat și un program de guvernare până la alegeri. În același timp, acesta spune că Pro România este gata să susțină un alt guvern

De ce spun de moțiunea de cenzură, că nu mi se pare momentul cel mai important? Moțiuni de cenzură am tot avut, ultima prin iunie. A fost o chestie total neserioasă. Acum lucrurile s-au schimbat. Acum, dacă fac moțiunea, trebuie să vină la guvernare. Iar cei de la PSD, dacă vor să mai stea la guvernare încă 14 luni, trebuie să schimbe tot.

Sprijinim noi, de la Pro România, probabil și cei de la ALDE, cu care vom fi împreună în Parlament, sprijinim orice soluție bună care să rezolve criza cât mai repede. Ideea să te arunci într-o piscină și după aia să vezi dacă e apă nu mi se pare responsabilă. Pro România e gata să susțină un alt guvern, să intre cu miniștri, dacă trebuie, doi-trei dintre ei. Un guvern de 14 luni e mai bun decât o criză de șase luni”, a mai spus liderul Pro România.

sursa foto: Victor Ponta/ Octav Ganea

Articolul Ponta, despre ruperea coaliției PSD-ALDE: E o lovitură mortală/Pro România va vota moțiunea de cenzură apare prima dată în Main News.

Source: New feed