Ponta critică Pactul pentru Bunăstarea românilor, în ciuda faptului că Pro România a semnat

462

Victor Ponta spune că este singurul care a luat în serios propunerea „neserioasă” a Vioricăi Dăncilă de a semna Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor.  Președintele Pro România a semnat pactul propus de premier.

„Sunt singurul care a luat în serios o chestie neserioasă. E ca și cum aș strica tot aici în studio, după care aș propune un pact că reparați studioul. Se pune problema că nu există bani la anul pentru legea pensiilor. Este o o realitate propusă de Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici. Problema a fost pusă total neserios. Problema adevărată e că nu există acești bani”, a declarat Victor Ponta, pentru Digi24.

Potrivit președintelui Pro România, în bugetul de stat există deja o gaură de 9 miliarde de lei și că anul viitor va fi nevoie de încă 4 miliarde de lei pentru legea pensiilor.

„Dacă reduci administrația publică, reduci o mare parte din cheltuieli”, ar fi soluția propusă de Ponta.

Ponta a mai adăugat că au mai fost semnate acte asemănătoare, dând exemplul pactului care prevede alocarea a 6% din PIB pentru educație și legea pentru Autostrada Moldova, niciunul dintre exemple neconcretizându-se.

Acesta a mai afirmat că bunăstarea cetățenilor nu ține de pensii și de salarii, ci mai degarbă de siguranța persoanală.

„Bunăstarea românilor nu mai înseamnă pensii și salarii. Bunăstare înseamnă siguranța personală – degeaba ai bani dacă îți dă cineva în cap, dacă-ți răpește copilul pe stradă, înseamnă spitale, înseamnă drumuri”, a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a anunțat că Pro România, partidul pe care îl conduce, semnează Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor propus de premierul Viorica Dăncilă.

Liderul Pro România susține că salariile și pensiile românilor sunt în pericol de a nu fi plătite tocmai din cauza „politicilor neprofesioniste și corupte” promovate de Viorică Dăncilă și Liviu Dragnea.

sursa foto: Facebook

Articolul Ponta critică Pactul pentru Bunăstarea românilor, în ciuda faptului că Pro România a semnat apare prima dată în Main News.

Source: New feed