PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară dedicată adoptării măsurilor de urgență cerute de Klaus Iohannis

539

Ludovic Orban, liderul PNL, susține că guvernările PSD-ALDE din ultimii ani au distrus capacitatea administrativă a statului român, din cauza numirilor pe bază de carnet de partid și a complicităților infracționale a liderilor coaliției.

Orban a mai transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că demisia de marți a lui Nicolae Moga, fost ministru al MAI, arată că „mizeria care se ascunde în spate este una greu de acoperit și mult prea greu de justificat din partea PSD”.Totodată, PNL cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de Președintele Klaus Iohannis.

Comunicat Integral

Capacitatea administrativă a statului român a fost distrusă în ultimii ani de guvernările PSD-ALDE, din cauza numirilor pe bază de carnet de partid și a complicităților infracționale a liderilor coaliției guvernamentale. Plantarea oamenilor fără competențe minimale și a beizadelelor de partid în funcții de conducere trebuie să dispară.

Partidul Național Liberal este în divorț definitiv cu astfel de practici și se angajează să readucă meritocrația în funcția publică. În acțiunea politică din ultimii ani, PNL s-a opus cu vehemență, și cu toate instrumentele legale avute la dispoziție, tentativelor de politizare și destructurare a structurilor de siguranță și ordine publică. Am contestat la Curtea Constituțională toate inițiativele nocive ale majorității PSD-ALDE menite să vulnerabilizeze statul de drept, sistemul judiciar și sistemul de apărare a victimelor în fața infractorilor.

Având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viață și la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de Președintele României, Klaus Iohannis.

Dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislației în privința sistemului de localizare și intervenție rapidă pentru situații de urgență, precum și o mai bună coordonare între instituțiile de ordine publică și cele cu rol de anchetă.

Orban: Faptul că Nicolae Moga și-a dat demisia arată că mizeria care se ascunde în spate este una greu de acoperit

Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției Speciale pentru anchetarea magistraților, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituționale de CCR, respingerea OUG privind Codul Administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcției publice.

Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituții ale statului precum Ministerul de Interne, care a eșuat în a garanta dreptul la viață, reclamă nu doar demisii din funcții, ci o reconstrucție din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui protofoliu a abandonat funcția după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit și mult prea greu justificat din partea PSD.”, se arată în comunicatul de presă al formațiunii.

Articolul PNL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară dedicată adoptării măsurilor de urgență cerute de Klaus Iohannis apare prima dată în Main News.

Source: New feed