PNL îl atacă pe ministrul Rafila: Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie? / Replica PSD

83

Partidul Național Liberal (PNL), prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Stroe, îl atacă pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), pentru modul în care a fost pregătit sistemul medical pentru valul 5 al pandemiei. Replica nu a întârziat să apară, o reacție venind din partea purtătorului de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea.

Stroe a scris, într-o postare pe Facebook, referindu-se la faptul că astăzi autoritățile au anunțat aproape 10.000 de cazuri noi de COVID-19, că această creștere uriașă „pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5”.

„Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creștere de peste 8 ori ori față de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puțin peste două săptămâni avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte țări din Europa.

Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aștept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătății pentru protejarea populației, din partea ministerului? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”, se arată în postarea liberalului.

Totodată, Stroe pune la îndoială interesul MS pentru pandemie, în condițiile în care măsurile restrictive au fost relaxate chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

„Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace și doar face unele informări.

Putem spera că acest val va aduce mai puține cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depășit 50% și știm că o parte mare din populație este în continuare expusă.

Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”, mai precizează reprezentantul PNL.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a catalogat criticile liberalului drept „nefondate” și l-a acuzat că încearcă să acopere scandalul facturilor la energie, portofoliu deținut de Virgil Popescu (PNL).

„Domnul Stroe (PNL) este cel mai bun epidemiolog dintre sportivii în șort. Doar așa se explică criticile total nefondate lansate de purtătorul de cuvânt al PNL în încercarea de a acoperi scandalul facturilor la energie care se află în răspunderea directă a ministrului PNL, Virgil Popescu.

Strategia domnului Stroe este, însă, una extrem de proastă pentru că exact azi a fost aprobată înființarea centrelor de evaluare COVID. Cum să acuzi pe cineva că nu face nimic, exact în ziua în care se face ceva foarte concret!?”, se arată în postarea social-democratului.

Totodată, Oprea spune adaugă că „dacă domnul Ionuț Stroe nu cunoaște măsurile luate până acum de ministrul Sănătății pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor COVID asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendințe în materie de vestimentație sportivă, fie pur și simplu nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă”.

„Toată lumea știe că ministrul Rafila a făcut deja în câteva săptămâni, lucruri importante pe care predecesorii săi nu le-au făcut în cei doi ani de la declanșarea pandemiei. Pe lângă înființarea centrelor de evaluare, a fost crescută capacitatea de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor în activitatea de testare COVID, precum și aprobarea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 în formele sale incipiente.

În ce privește măsurile de relaxare introduse la finalul anului trecut, domnul Stroe vorbește de funie în casa spânzuratului. Spre deosebire de relaxările decise pe creșterea valului 4 doar pentru ca PNL să-și poată face congres, ministrul Rafila a luat decizii de relaxare doar atunci când numărul cazurilor era în descreștere”, conchide postarea purtătorului de cuvânt al PSD.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul PNL îl atacă pe ministrul Rafila: Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie? / Replica PSD apare prima dată în Main News.

Source: New feed