PNL ia în calcul să-i acorde susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei – SURSE

54

Parteneriatul dintre Nicușor Dan, USR și PNL este pe cale să se destrame, iar liberalii explorează în acest moment mai multe scenarii pentru alegerile din 2024. potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro, conducerea PNL nu exclude un eventual acord cu PSD în vederea sprijinirii Gabrielei Firea Actualul ministru al familiei și-a anunțat deja intenția de a candida din nou la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, pe care a cedat-o în fața lui Nicușor Dan.

Împinsă de Marcel Ciolacu spre Primăria Capitalei, Gabriela Firea nu spune nu unei reveniri în fotoliul de primar general. Cu toate acestea, fosta prezentatoare de știri vrea să fie sigură că nu va păți ca în septembrie 2020, când USR și PNL s-au pus în spatele lui Nicușor Dan, care în cele din urmă a obținut victoria în alegeri.

După doi ani în fruntea PMB, poziția lui Nicușor Dan este extrem de slăbită iar parteneriatul politic cu USR și PNL pare să atârne de un fir de ață. Totuși, ca să fie sigură de victorie, Firea are nevoie de sprijinul PNL. Acesta poate fi manifestat teoretic în două moduri. Fie liberali nu își pun candidat și își declară susținerea directă pentru actualul ministru al familiei sau mizează pe un „iepure”, adică un candidat fără anvergură, precum Cătălin Predoiu în 2016, care să toacele din procentele celorlalți candidați de „dreapta”.

În orice caz, până la alegerile locale mai sunt doi ani, timp suficient ca liberalii să testeze diferite scenarii.

CITEȘTE ȘI: PNL l-a testat pe Ilie Bolojan pentru Primăria Capitalei. Cifrele sondajului – surse

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PNL ia în calcul să-i acorde susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei – SURSE apare prima dată în Main News.

Source: New feed