PNL cere amânarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților

393

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că formațiunea a înaintat, miercuri, Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează amânarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților.

„O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap. Realitatea nu poate fi negată: volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluționate într-un termen rezonabil…

Tabloul nu este unul care să atragă aplauze.

Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Cătălin Predoiu, propus ministru al Justiției în viitorul Guvern PNL a spus la audierile  care au avut loc, miercuri, în comisiile juridice ale Parlamentului că amânarea termenului de intrate în vigoare a Legii privind pensionarea anticipată a magistraților este o prioritate, în caz contrat, tot sistemul se oprește.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PNL cere amânarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraților apare prima dată în Main News.

Source: New feed