PMP, precizări după anunțul liberalilor pe fuziune: PNL nu dorește altceva decât desființarea Partidului Mișcarea Populară

99

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a adus marți seara, 11 ianuarie, precizări după declarațiile purtătorului de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, care a anunțat că a fost decisă comisia de negociere care va dialoga cu ALDE, în vederea unei fuziuni, care va fi condusă de Dan Vîlceanu. Stroe a adăugat că PNL este în discuţii şi cu PMP.

„Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei

Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, a transmis PMP marți seara.

Context

Partidul Național Liberal a decis în ședința de marți seară, 11 ianuarie, să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a anunțat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului.

„S-a stabilit astăzi în şedinţa BPN al PNL componenţa comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este şi motivul pentru care începem demersurile de dialog politic cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general Dan Vîlceanu şi are în componenţă pe Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă”, a precizat Stroe într-o conferință de presă susținută după ședința conducerii PNL.

În cazul negocierilor pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens, dar nu vă pot da detalii în momentul de față”, a adăugat purtătorul de cuvânt al partidului.

ALDE este partidul pe care l-a condus fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu și care a fost la guvernare între anii 2016-2019, alături de PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Ulterior, în anul 2020, ALDE a fuzionat cu Pro România pentru alegerile locale și parlamentare din acel an, doar că rezultatele slabe au dus la întreruperea procesului, la începutul anului 2021.

Acum, partidul este condus de Daniel Olteanu, un fost deputat care a părăsit PNL în anul 2018.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PMP, precizări după anunțul liberalilor pe fuziune: PNL nu dorește altceva decât desființarea Partidului Mișcarea Populară apare prima dată în Main News.

Source: New feed