PLUS cere anchetă pentru STS, ANCOM și MCSI. Cioloș: „Sunt complici”

602

Președintele PLUS cere anchetă pentru cei care „sunt complici”, crimei care a avut loc în Caracal. Dacian Cioloș susține că atât polițiștii, cât și reprezentanții STS, ANCOM și MCSI, au dat dovadă de incompetență.

„Nu doar demisii. Nu doar demiteri.

Nu doar schimbare de stăpân.

E nevoie de mai mult decât atât.

PLUS cere anchetă și răspundere penală pentru toți cei care, prin incompetență și nepăsare, sunt complici ai acestor crime: de la polițiștii care l-au trimis pe tatăl Alexandrei la plimbare până la cei care au acționat atât de târziu; de la responsabilii STS până la cei de la ANCOM și MCSI care, după atâtea tragedii în care 112 ar fi putut salva vieți, nu au fost în stare să implementeze soluții eficiente de localizare a celor care apelează numărul de urgență.

În 2019, când serviciile de localizare vin la pachet, practic, cu orice aplicație mobilă, instituțiile statului român au avut nevoie de 19 ore pentru a identifica o victimă care a apelat la 112?!! De 19 ore?!! Este strigător la cer!

Fără instituții funcționale, fără oameni competenți și responsabili, dreptul la viață, garantat de Constituție și de Statul Român, riscă să fie o promisiune fără fond.

Incompetența și nepăsarea unor indivizi puși în instituții în mâinile cărora ne încredințăm viața nu vor dispărea cu câteva demisii. Nu vom uita”, este mesajul transmis de Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Articolul PLUS cere anchetă pentru STS, ANCOM și MCSI. Cioloș: „Sunt complici” apare prima dată în Main News.

Source: New feed