Peste 500 din cei 21.000 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu au recidivat

391

În perioada octombrie 2017-septembrie 2019, peste 500 din cei 21.000 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu au recidivat, potrivit unui răspuns al Ministerului Justiției la o interpelare a deputatului liberal Florin Roman.

„509 de deținuți care au fost eliberati în baza legii recursului compensatoriu, așa-zisa promoție Tudorel Toader, au comis noi infracțiuni violente. Aici vorbim de crimă, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantilă etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiției la o interpelare pe care am adresat-o în calitate de deputat PNL.

Ministrul Ana Birchall mă mai informează că numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a legii, este de 21.049 persoane. Dintre acestea, mai mult de 7.000 au fost cazuri de infracțiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificată etc.

1.877 de persoane eliberate au fost reîncarcerate, iar 509 deținuți eliberați din nou au comis noi crime, violuri și tâlharii!

Tot ministrul Justiției îmi raspunde oficial unei alte interpelări în care îmi comunică faptul că la nivelul lunii august, după drama de la Caracal, guvernul Dăncilă a pregătit un OUG de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, spre limitele maxime, însă acel proiect a rămas în aer”, spune Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Dreams Time

Articolul Peste 500 din cei 21.000 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu au recidivat apare prima dată în Main News.

Source: New feed