Peste 1.500 de români vor fi repatriați din Italia. Aceștia vor fi plasați în carantină în județul Constanța

12

Peste 1.500 de cetățeni români vor fi repatriați din Italia, cel mai afectat stat european de pandemia de COVID-19. Aceștia urmează să fie plasați în carantină în județul Constanța. Sâmbătă au fost aduși 227 de cetățeni cu două curse charter.

Autoritățile precizează că cetățenii sunt nerezidenți, lucrători sezonieri, afectați de restrângerea activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei.

Persoanele vor intra în carantină instituționalizată la hoteluri din Mamaia, Eforie, Jupiter și Techirghiol, deciziile fiind luate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul județului Constanța: Transportul se va face în condiții de izolare

Prefectul județului Constanța a declarat că transportul persoanelor va fi făcut în condiții de izolare, iar aceștia vor trece printr-un proces de dezinfecție.

„Cetățenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare. Transportul fraților noștri  se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție. Niciun constănțean nu este supus la risc, singurul risc în această situație este să lăsăm politicianismul, frica și ura să ne dezbine.”

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj / Facebook

Articolul Peste 1.500 de români vor fi repatriați din Italia. Aceștia vor fi plasați în carantină în județul Constanța apare prima dată în Main News.

Source: New feed