Pe 10 august, toate partidele încep să strângă semnături pentru candidații la prezidențiale. Orban: Este un simbol

636

Începând cu 10 august, toate partidele strâng semnături pentru candidatura reprezentantului lor la prezidențiale. Astfel, liberalii vor să marcheze în acest fel un an de la protestul Diasporei, protest susținut și de actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că data aleasă este un simbol a ceea ce s-a întâmplat pe 10 august 2018.

„Da, pentru a da un semnal că obiectivul nostru e sa nu se mai întâmple niciodată ce s-a întâmplat în 10 august anul trecut”, a punctat el.

Candidații care vor intra în competiția electorală pentru prezidențiale trebuie să depună liste cu cel puțin 200.000 de semnături. Campania electorală va începe pe data de 10 octombrie, cu 30 de zile înaintea primului tur de scrutin, programat pe 10 noiembrie.

Pe 10 august 2018, în Piața Victoriei din București, sute de români au fost răniți în cadrul unui protest, la care au participat români din țară, dar și din afară, fiind organizat în special pentru cei din diaspora. Jandarmii au intervenit violent, folosind gaze lacrimogene și rănind sute de persoane.

De asemenea, anul acesta, pe 10 august, va fi organizat un nou protest, aprobat de Primarie, la care vor participa si oameni din diaspora.

Articolul Pe 10 august, toate partidele încep să strângă semnături pentru candidații la prezidențiale. Orban: Este un simbol apare prima dată în Main News.

Source: New feed